LOGO

Све вести

Драги посетиоци, на овој страници се могу прочитати све вести у вези рада Математичке академије.

Онлајн припреме основаца за државно такмичење из математике

Математичка академија организује десеточасовне онлајн припреме (пет термина по сат и по за ученике од 6. до 8. разреда) за државно такмичење из математике ученика основних школа. Садржај припрема обухвата обраде тема додатне наставе које су предвиђене програмом такмичења. 

Почетак онлајн припрема је у уторак 30.4.2024.

Часови ће се одржавати у вечерњим терминима и викендом на платформи Google meet. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Наставници ће после предавања остављати и белешке у Google учионици, где ће пре предавања ученике чекати материјал са задацима који ће се радити на часу.

Распоред припрема по разредима, данима, темама и предавачима можете погледати овде.

Припеме ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете погледати овде.

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара до 29.4.2024.

Цена припрема је 7.500 динара, а уплату треба обавити најкасније до 29.4.2024. Инструкције за плаћање ће бити  достављене мејлом приликом потврде о пријему пријаве.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на адресу office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Онлајн припреме основаца за окружно (градско) такмичење из математике

Математичка академија организује десеточасовне онлајн припреме (пет термина по сат и по за ученике од 5. до 8. разреда и пет термина по сат за ученике 3. и 4. разреда) за окружно (градско) такмичење из математике ученика основних школа. Садржај припрема обухвата обраде тема додатне наставе које су предвиђене програмом такмичења. 

Почетак онлајн припрема је у среду 6.3.2024.

Часови ће се одржавати у вечерњим терминима и викендом на платформи Google meet. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Наставници ће после предавања остављати и белешке у Google учионици, где ће пре предавања ученике чекати материјал са задацима који ће се радити на часу.

Распоред припрема по разредима, данима, темама и предавачима можете погледати овде.

Припеме ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете погледати овде.

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара до 6.3.2024.

Цена припрема је 7.500 динара (5-8. разред), односно 6.000 динара (3. и 4. разред), а уплату треба обавити најкасније до 8.3.2024. Инструкције за плаћање ће бити  достављене мејлом приликом потврде о пријему пријаве.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на адресу office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Сатница финала Математичког маратона

Финале Математичког маратона биће одржано у недељу 3.3.2024. на Математичком факултету у Београду (адреса: Студентски трг 16, IV спрат, сала 706).

Сатница такмичења:

 • 11:30: Отварање такмичења и распоређивање такмичара.
 • 12:00: Почетак такмичења.
 • 14:30: Завршетак такмичења.
 • 14:45: Преглед задатака.
 • 16:00: Проглашење победника такмичења.

Термин финала Математичког маратона

Финале Математичког маратона биће одржано у недељу 3.3.2024. у просторијама Математичког факултета у Београду. Сви финалисти треба да дођу најкасније до 11:30. Сатница такмичења са прецизним програмом такмичења, као и тачна сала, биће објављени 7 дана пре финала.

Резултати Математичког маратона

Резултате Математичког маратона, одржаног у суботу 19. јануара 2024. можете видети овде. На финале се позивају сви такмичари означени зеленом бојом. 

Задатке са маратона можете погледати овде. Решења задатака можете погледати овде

Честитамо свима који су јучерашњи дан посветили математици и раду на решавању десетина задатака!

Математичка академија жели да негује и развија здрав такмичарски дух и витештво, па је тако и овог пута остављено на савест свим учесницима онлајн квалификација да раде индивидуално и боре се да покажу своје знање. Због основаних сумњи да је у појединим разредима било другачијих приступа, како бисмо смањили утицај тога на финалне резултате, у тим разредима смо позвали већи број такмичара у финале. 

Финале ће бити одржано у марту у Београду. Тачан термин биће објављен у року од 10 дана.

Следећа 3 такмичара испод црте, за сваки разред, су резерве и могу очекивати позив пред финале, уколико неко од оних који су се квалификовали одустане од учешћа. 

Обавештење – решења задатака и резултати Математичког маратона

Данас је одржан први круг Математичког маратона. Задатке са маратона можете погледати овде. Решења задатака можете погледати овде. Резултати Математичког маратона ће бити окачени у току вечери или у суботу 20. 1. најкасније до 14 сати.

Почетак такмичења Математички маратон!

Данас се одржава 3. по реду Математички маратон Математичке академије!

Време за израду задатака је до 9 до 20 сати. 

Задаци за такмичење могу се преузети овде

Линк електронског формулара за одговоре је: https://forms.gle/x4mLxEa3Rg93pBDm9

У наставку је извод из пропозиција такмичења које треба пажљиво прочитати и поштовати их. Математички маратон садржи 60 задатака и у њему и зависно од узраста:

 • ученици V разреда решавају задатке од  1. до 30,  
 • ученици VI разреда од 1. до 40,
 • ученици  VII разреда од 1. до 50,
 • ученици VIII разреда  од 1. до 60.

Коначно решење сваког задатка представља један цео број који се уписује у  електронски формулар (без навођења било каквих интерпукцијских знакова или мерних јединица).

Циљ Маратона је имати најдужи низ тачних одговора.
У случају деобе места, следећи критеријум је број тачних одговора.

По 10 најуспешнијих такмичара сваког разреда пласираће се за финале које ће бити организовано уживо у марту месецу.

ВАЖНА НАПОМЕНА – Такмичење је индивидуалног карактера и молимо све учеснике да не сарађују са било ким током израде задатака. У случају уочавања идентичних низова тачних и нетачних одговора код ученика исте школе, ученици на које се то односи биће дисквалификовани  (неће им се бодовати урађено).

Пријављивање за припреме за завршни испит у основној школи (математика и српски језик)

Школске 2023/24. године Математичка академија организује  припреме за завршни испит у основној школи из математике (уживо у Београду) и српског језика (само онлајн). Припреме обухватају све теме предвиђене планом и програмом полагања завршног испита у основној школи из математике и српског језика, а истовремено су и одлична припрема за полазак у средњу школу. 

Детаљне информације можете погледати овде.

Пријављивање за Математички маратон 2024. године

Математичка академија ове године, након две успешне сезоне одржавања, организује трећи по реду Математички маратон.

Учешће на овом такмичењу је бесплатно.

Такмичење се и ове године одржава у два круга: онлајн квалификације (петак 19. јануар 2024. године) и финални турнир који ће бити одржан уживо у Београду (у марту 2024. године). 

Детаљне информације можете погледати овде.

Пријављивање за курс Увод у Zero Knowledge Proofs

Математичка академија ове јесени организује курс Увод у Zero Knowledge Proofs. Курс почиње 7.10.2023. Детаљније информације о програму курса и терминима, као и цени, можете погледати овде.

За све читаоце овог чланка који први пут чују за Zero Knowledge Proofs, у наредним редовима на једноставан начин покушаћемо да објаснимо шта су то докази без знања.

Zero Knowledge Proof је криптографски метод помоћу којег онај који доказује одређену тврдњу (prover) може доказати ономе ко верификује (verifier) да је наведена тврдња тачна (без откривања додатних информација) тј. уз помоћ ZKP доказивач (prover) може доказати да зна одређену информацију (тајну), без да тајну открије.

Како је увек доста једноставније објаснити кроз пример, кликом на следећа три линка, линк1, линк2 и линк3, можете се упознати са основним концептом и примерима. Да би овај криптографски метод могао да функционише у позадини се налази ”прелепа математика” (полиноми, елиптичке криве…). У току курса бавићемо се и математиком која нам је потребна да би разумели како ZKP функционише, али и имплементацијом и применама.

Први радови везани за ZKP концепт појавили су се осамдесетих година прошлог века, али њихова примена добија на важности са развојем блокчејн технологије. Неке од примена ZKP су:

 • блокчејн;
 • финансије;
 • онлајн гласање;
 • аутентификација;
 • машинско учење;
 • заштита података.

Онлајн додатна настава физике за школску 2023/24. годину

Математичка академија и ове школске године организује целогодишњу онлајн (од 6. разреда основне до 2. разреда средње школе и олимпијску групу) додатну наставу физике. Детаљне информације можете погледати овде.

Ученицима осмог разреда и старијима (који су полазници Математичке академије) ће бити омогућено да гратис, уколико желе, испрате курс КРИПТОГРАФИЈА (Увод у ZERO KNOWLEDGE PROOFS), који ће се од октобра уживо одржавати у Београду (10 двочасова). Ускоро ће бити више информација о овом курсу.

Припреме за упис у ИТ одељења гимназија, упис на факултетe и завршни испит (математика и српски)

Математичка академија и ове школске године организује целогодишњу уживо и посебно онлајн припремну наставу математике за упис на факулетe. Детаљне информације можете погледати овде.

Математичка академија организује уживо припреме за завршни испит из математике и српског језика. Детаљније информације можете погледати овде.

Такође, Математичка академија организује онлајн припреме за упис у ИТ одељења гимназија. Детаљније информације можете погледати овде.

Изванредан успех на Државном такмичењу из математике – 19 награда за полазнике МА

На овогодишњем Државном такмичењу из математике, које је у суботу 13. маја 2023. одржано у Јагодини, полазници наше додатне наставе математике постигли су изванредне резултате, освојивши 19 награда.

VI разред

Петар Митровић, Београд, II награда

Аресеније Недић, Београд, II награда

Матеја Симић, Београд, II награда

Богдан Марић, Крагујевац, III награда

Мила Ђорђевић, Земун, III награда

Богдан Бабовић, Панчево, III награда

VII разред

Мина Павловић, Крагујевац, I награда (100 поена!)

Виктор Анђеловић, Злот, I награда

Сунчица Ђурђевић, Краљево, II награда

Урош Јовановић, Београд, II награда

Василије Ђуровић, Крагујевац, III награда

Милица Сунајко, Сремска Каменица, III награда

Мехмед Чалаковић, Тутин, III награда

VIII разред

Вук Барлов, Краљево, II награда

Јована Хаџи-Пурић, Београд, II награда

Сара Кнежевић, Смедеревска Паланка, III награда

Велизар Ивановић, Београд, III награда

Маша Стошић, Нови Сад, III награда

Лука Ђелић, Земун, III награда  

Честитамо!

Велики успех наших полазника на Државном такмичењу из физике

Државно такмичење из физике за ученике основних школа одржано је 22-23. априла у Пожаревцу.

Полазници додатне наставе физике у Математичкој академији постигли су одличне резултате.

8. разред: Велизар Ивановић – 3. награда и пласман на СФО;

7. разред: Мина Павловић – 1. награда, Андрија Копуновић – 2. награда;

6. разред: Ема Сухецки, Милица Бошковић – 2. награде.

Честитамо!

Онлајн припреме основаца за државно такмичење из математике

Математичка академија организује десеточасовне онлајн припреме (пет термина по сат и по за сваки од разреда (шести, седми и осми)) за државно такмичење из математике ученика основних школа. Садржај припрема обухвата обраде тема додатне наставе које су предвиђене програмом такмичења.

Почетак онлајн припрема је у среду 3.5.2023. Часови ће се одржавати у вечерњим терминима и викендом на платформи Google meet. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака, а биће им остављено и по пар задатака за самосталан рад. Већина наставника ће после предавања остављати и белешке у Google учионици, где ће пре предавања ученике чекати материјал са задацима који ће се радити на часу.

Распоред припрема по разредима, данима, темама и предавачима можете погледати oвде.

Припреме ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете погледати овде.

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара до 3.5.2023. године.

Цена припрема је 7.000 динара, а уплату треба обавити најкасније до 3.5.2023. на текући рачун удружења Математичка академија 160-6000000980483-28 (сврха уплате: име и презиме ученика, без позива на број).

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на адресу office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.   

Сатница финала Математичког маратона

Финале Математичког маратона биће одржано у недељу 26. 3. 2023. г. у просторијама Математичког факултета у Београду (Студентски трг 16, 4. спрат, сала 706).

САТНИЦА ТАКМИЧЕЊА ЈЕ:

 • Долазак учесника – најкасније до 11.30 сати.
 • Распоређивање такмичара и отварање такмичења – 11.30 сати.
 • Израда задатака – 12.00-14.30 сати.
 • Проглашење победника и додела признања – 16.00 сати.

Ученици 5. разреда решаваће 15, а ученици 6, 7 и 8. разреда по 18 задатака.

Ранг листа финала ће се формирати према пропозицијама Математичког маратона, по којима је први критеријум најдужи непрекидан низ тачних одговора, а други критеријум је укупан број тачних одговора. Уколико и након примене тих критеријума за одређеивање прва три места, такмичари буду изјдначени, трећи критеријум је пласман у квалификационом кругу, одржаном 28. 1. 2023.

Koначни резултати Математичког маратона

У суботу 28. 1. 2023. одржан је Други математички маратон на коме се неколико стотина такмичара бавило математиком и решавањем лепих задатака.

Коначне резултате онлајн фазе Математичког маратона можете погледати овде.

За Финале Математичког маратона пласирали су се сви ученици који су се у свом разреду пласирали од 1. до 10. места (означено зеленом бојој у табели).

Честитамо свима на постигнутим резултатима!

Задатке можете преузети овде.

Решења задатака можете преузети овде.

МАТЕМАТИЧКИ МАРАТОН – 2023.

Математички маратон је такмичење из математике намењено ученицима од петог до осмог
разреда основних школа који воле математику и изазове решавања занимљивих проблема.
Такмичари решавају највише 60 задатака током једног дана, а по разредима који похађају:
– 5. разред од 1. до 30. задатка
– 6. разред од 1. до 40. задатка
– 7. разред до 1. до 50. задатка
– 8. разред до 1. до 60. задатка


Решење сваког задатка пише се у форми једног природног броја.
За сваког такмичара бодује се најдужи низ узастопних тачних задатака, па се на основу тога
креира ранг листа. Следећи критеријум (у случају деобе места) је укупан број тачно решених
задатака.

По 10 најуспешнијих такмичара сваког разреда пласираће се у финале Математичког
маратона.


ВАЖНА НАПОМЕНА – Такмичење је индивидуално и молимо све учеснике да не сарађују са било ким током израде задатака. У случају уочавања идентичних низова тачних и нетачних одговора код ученика исте школе, ученици на које се то односи биће дисквалификовани – неће им се бодовати урађено.

>>> ЗАДАЦИ

>>> ФОРМУЛАР ЗА УНОС ОДГОВОРА (НАЈКАСНИЈЕ ДО 20 САТИ)

Онлајн припреме основаца за окружно (градско) такмичење из математике

Математичка академија организује десеточасовне онлајн припреме (пет термина по сат и по за ученике од 5. до 8. разреда и пет термина по сат за ученике 3. и 4. разреда) за окружно (градско) такмичење из математике ученика основних школа. Садржај припрема обухвата обраде тема додатне наставе које су предвиђене програмом такмичења. 

Почетак онлајн припрема је у четвртак 9. 3. 2023. Часови ће се одржавати у вечерњим терминима и викендом на платформи Google meet. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака, а биће им остављено и по пар задатака за самосталан рад. Већина наставника ће после предавања остављати и белешке у Google учионици, где ће пре предавања ученике чекати материјал са задацима који ће се радити на часу.

Распоред припрема по разредима, данима, темама и предавачима можете погледати овде.

Припеме ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете погледати овде.

 Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара до 8. 3. 2023. године.

Цена припрема је 7.000 динара (5-8. разред), односно 6.000 динара (3. и 4. разред), а уплату треба обавити најкасније до 10.3.2023. на текући рачун удружења Математичка академија 160-6000000980483-28 (сврха уплате: име и презиме ученика, без позива на број).

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на адресу office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Пријаве за Математички маратон су у току

Математичка академија и ове године, након прошлогодишњег премијерног одржавања са неколико стотина учесника, организује други по реду Математички маратон.

Маратон је занимљиво математичко такмичење намењено ученицима од 5. до 8. разреда основне школе на коме се у интересантном формату тестирају знања и истрајност. Такмичење се ове године одржава у два круга: онлајн квалификације и финални турнир који ће бити одржан уживо у Београду.  Учешће на маратону је бесплатно.

Први круг ће бити одржан онлајн у суботу 28. јанаура 2023. године од 9 до 20 сати, а на њему ће ученици петог разреда решавати 30, шестог 40, седмог 50 и осмог 60 задатака. 

Није потребно бити све време крај рачунара, већ само уписати своја коначна решења у формулар пре 20 сати. 

По 10 најуспешнијих такмичара пласираће се у финале које ће бити одржано уживо у Београду током марта месеца.
Тачан термин биће накнадно обајвљен.

Заинтересовани такмичари треба да се пријаве пре почетка такмичења користећи електронски формулар:

Уживо и онлајн припреме из математике за упис у ИТ одељења гимназијаШколске 2022/23. године Математичка академија организује уживо и (посебно) онлајн (путем платформи Google meet и Webex) припреме из математике за упис у ИТ одељења гимназија. Пред сваки час ученици ће добијати материјал, тј. текстове задатака који ће се радити на часу. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Такође, ученици ће добијати и пажљиво изабране задатке за самостални рад. Током припрема биће организовано и неколико кратких провера знања о чијим резултатима ће родитељи бити обавештавани мејлом.

(више…)

Уживо и онлајн припреме за пријемне испите из математике за упис на факултете

Школске 2022/23. године Математичка академија организује уживо и (посебно) онлајн припреме за пријемне испите из математике за упис на факултете.  Пред сваки час ученици ће добијати материјал, тј. текстове задатака који ће се радити на часу. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Такође, ученици ће добијати и пажљиво изабране задатке за самостални рад.Пример материјала можете погледати овде.

Школске 2022/23. године Математичка академија организује уживо и (посебно) онлајн припреме за пријемне испите из математике за упис на факултете.  Пред сваки час ученици ће добијати материјал, тј. текстове задатака који ће се радити на часу. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Такође, ученици ће добијати и пажљиво изабране задатке за самостални рад. Пример материјала можете погледати овде.

Часови ће се одржавати у малим групама.Почетак припрема је у суботу 5.11.2022. године.Термин за групу уживо ће бити суботом пре подне у Београду (или радним даном у вечерњем термину ако се група тако договори), улица Маршала Бирјузова, близу Бранковог моста, термин за онлајн групу ће бити договорен са полазницима на онлајн састанку који ће бити организован пре почетка припрема.

Пријављивање траје до 3.11. 2022. и  врши се попуњавањем електронског формулара.

Курс садржи 30 тематских двочасова (60 школских часова), који ће бити организовани до краја јуна 2023. године. Цена  курса је 30 000 динара, а плаћање је могуће обавити у највише 3 једнаке рате , и то до 15.11.2022, 10.1.2023. и 10.3.2023.  на текући рачун удружења Математичка академија 160-6000000980483-28 (сврха уплате: име и презиме полазника; без позива на број).

Наставу ће држати изузетан тим предавача (др Милан Јовановић, др Марија Микић, Вељко Ћировић) чије биографије можете прочитати овде.

Програм курса можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Уживо и онлајн припреме за завршни испит у основној школи из математике и српског језика

Школске 2022/23. године Математичка академија организује  припреме за завршни испит у основној школи из математике (уживо и (посебно) онлајн) и српског језика (само онлајн). Онлајн припреме ће се одржавати коришћењем платформе Google meet. Припреме обухватају све теме предвиђене планом и програмом полагања завршног испита у основној школи из математике и српског језика, а истовремено су и одлична припрема за полазак у средњу школу. 

Пријављивање траје до 30.11. 2022. и  врши се попуњавањем електронског формулара. Након пријављивања сва обавештења родитељима достављају се мејлом. 

Цена  курса из математике  је 21 000 динара, из српског језика 18 000 динара, а цена комплета (оба курса) је 36 000 динара, а плаћање је могуће обавити у највише 3 једнаке рате, и то до 15.12.2022, 15.1.2023. и 15.2.2023.  на текући рачун удружења Математичка академија 160-6000000980483-28 (сврха уплате: име и презиме полазника – припреме за завршни испит; без позива на број).

Наставу ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Онлајн и уживо додатна настава математике (припреме за такмичења) за основце и средњошколце

Школске 2022/23. године Математичка академија организује целогодишњу онлајн и уживо додатну наставу (припреме за такмичења) математике за ученике од трећег до осмог разреда основне школе и првог разреда средње школе. Настава ће се одржавати уживо, у Београду, улица Маршала Бирјузова близу Бранковог моста, за четврти разред и онлајн за ученике од трећег до осмог разреда основне и првог разреда средње школе, путем платформи Google meet и Webex.

opširnije…

Онлајн додатна настава физике (припреме за такмичења) за основце и средњошколце

Школске 2022/23. године Математичка академија организује онлајн додатну наставу (припреме за такмичења) физике за ученике шестог, седмог и осмог разреда основне школе, првог разреда средње школе и олимпијску групу (средњошколске ученике који су оријентисани ка врхунским резултатима на такмичењима из физике). Настава ће се одржавати путем платформе Google meet. opširnije…

Изванредан успех наших младих математичара на државном такмичењу

На овогодишњем Државном такмичењу из математике, које је у суботу 14. маја одржано у Краљеву, полазници наше додатне наставе математике постигли су одличне резултате и освојили 8 награда.

VI разред

Давид Мијатовић, Београд, I награда

Виктор Анђеловић, Злот, II награда

Мина Павловић, Крагујевац, II награда

Алекса Николић, Београд, II награда

Петар Андрејић, Пожаревац, III награда

VII разред

Катарина Стефановић, Београд, II награда

Михаило Радосављевић, Ниш, III награда

Лука Ђелић, Земун, III награда

 

Изванредан успех наших младих физичара на Државном такмичењу

На овогодишњем Државном такмичењу из физике, које је у суботу 9. априла одржано у Краљеву, полазници наше школе физике постигли су одличне резултате. Виктор Анђеловић, ученик VI разреда из Бора освојио је 2. награду, Анђелија Балтић ученица VII разреда из Крушевца освојила је 3. награду, док су чак четири ученика VIII разреда (сви из Београда) награђени или похваљени: Василије Хаџи-Пурић и Никола Стефановић освојили су 2. награде и пласман на Српску физичку олимпијаду, Лука Ристић је освојио 3. награду, а Владан Милићевић похвалу.

НОВО – Онлајн припреме за Државно такмичење из математике ученика основних школа

Математичка академија организује десеточасовне онлајн припреме (пет термина по сат и по за ученике од 6. до 8. разреда) за Државно такмичење из математике ученика основних школа. Припреме ће се одржавати преко платформе Google meet. Садржај припрема обухвата обраде тема додатне наставе које су предвиђене програмом такмичења. opširnije…

Онлајн припреме за завршни испит из математике у основној школи

Почетак циклуса онлајн припрема је  7.12. 2021. године, на платформама Google meet и Webex. Припреме обухватају све теме предвиђене планом и програмом полагања завршног испита из математике у основној школи, а истовремено су и одлична припрема за полазак у средњу школу. Часови ће се одржавати у малим групама (5-10 ученика) у вечерњим терминима или викендом (договор са полазницима). Пред сваки час ученици ће добијати материјал, тј. текстове задатака који ће се радити на часу. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Такође, ученици ће добијати и задатке за самостални рад. Током припрема биће организовано и неколико кратких провера знања о чијим резултатима ће родитељи бити обавештавани мејлом.

opširnije…

Онлајн припреме из математике за упис у ИТ одељења

Школске 2021/22. године Математичка академија организује онлајн припреме из математике за упис у ИТ одељења гимназија. Настава ће се одржавати путем платформи Google meet и Webex. Пред сваки час ученици ће добијати материјал, тј. текстове задатака који ће се радити на часу. У току часова ученици могу да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Такође, ученици ће добијати и задатке за самостални рад. Током припрема биће организовано и неколико кратких провера знања о чијим резултатима ће родитељи бити обавештавани мејлом.

Пример материјала можете погледати овде.

Почетак припрема је  10.11.2021. године. Часови ће се одржавати у малим групама у вечерњим терминима (договор са полазницима на првом часу).

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара.

Курс садржи 35 тематских термина у трајању од по 60 минута, који ће бити организовани до непосредно пред полагање пријемног испита (пролеће 2022.).  Цена по термину је 600 динара, а плаћање је могуће обавити у 4 рате по 5250 динара, и то до 20.11.2021, 20.12.2021, 15.2.2022. и 15.3.2022.  на текући рачун удружења Математичка академија 160-6000000980483-28.

Наставу ће држати изузетан тим предавача (др Милан Јовановић, др Марија Микић, Анђелка Симић, Вељко Ћировић) чије биографије можете прочитати овде.

Програм курса можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Онлајн припреме за пријемне из математике за упис на факултете

Школске 2021/22. године Математичка академија организује онлајн припреме за пријемне из математике за упис на факултете. Настава ће се одржавати путем платформи Google meet и Webex. Пред сваки час ученици ће добијати материјал, тј. текстове задатака који ће се радити на часу. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Такође, ученици ће добијати и задатке за самостални рад.

Пример материјала можете погледати овде.

Почетак онлајн припрема је у понедељак 15.11.2021. године. Часови ће се одржавати у малим групама у вечерњим терминима (договор са полазницима).

Групе ће бити формиране према факултетима које полазници желе да упишу (нпр. група за техничке факултете, група за Фармацеутски факултет, група за Економски факултет … ).

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара.

Курс садржи 30 тематских двочасова (60 школских часова), који ће бити организовани до краја јуна 2022. године. Цена по часу је 450 динара (цео курс 27 000 динара), а плаћање је могуће обавити у 5 рата по 5400 динара, и то до 25.11.2021, 25.12.2021, 10.2.2022, 10.3.2022. и 10.4.2022.  на текући рачун удружења Математичка академија 160-6000000980483-28.

Наставу ће држати изузетан тим предавача (др Милан Јовановић, др Марија Микић, Вељко Ћировић) чије биографије можете прочитати овде.

Програм курса можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Онлајн додатна настава из математике за ученике од трећег до осмог разреда основне школе (школска 2021/22. година)

Школске 2021/22. године Математичка академија организује целогодишњу онлајн додатну наставу (припреме за такмичења) из математике за ученике  од трећег до осмог разреда основне школе. Настава ће се одржавати путем платформи Google meet и Webex. Пред сваки час ученици ће добијати материјал, тј. текстове задатака који ће се радити на часу (пример материјала за једну тему у VIII разреду можете погледати овде). У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. Такође, ученици ће добијати и задатке за самостални рад који ће бити прегледани и о којима ће бити разговарано на следећем часу. opširnije…

Онлајн додатна настава из физике за ученике основних и средњих школа (школска 2021/22. година)

Школске 2021/22. године Математичка академија организује онлајн додатну наставу (припреме за такмичења) из физике за ученике шестог, седмог и осмог разреда основне школе, првог разреда средње школе и олимпијску групу (ученике који су оријентисани ка врхунским резултатима на такмичењима из физике).  Настава ће се одржавати путем платформе Google meet. Пред сваки час ученици ће добијати материјал, тј. текстове задатака који ће се радити на часу као и задатке за самостални рад. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. opširnije…

Трећи циклус онлајн припрема за завршни испит (и за средњу школу)

МОГУЋЕ ЈЕ УКЉУЧИВАЊЕ У ВЕЋ ПОСТОЈЕЋУ ГРУПУ (ТЕК ПОЧЕЛА СА РАДОМ) ДО 20.4.2021!

Почетак новог циклуса онлајн припрема је у четвртак 1.4. 2021. године, на платформама Google meet и Webex. Припреме обухватају све теме предвиђене планом и програмом полагања завршног испита из математике у основној школи, а истовремено су и одлична припрема за полазак у средњу школу. Часови ће се одржавати у малим групама (5-10 ученика) у вечерњим терминима или викендом (договор са полазницима). У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака. opširnije…

Онлајн припреме за окружно такмичење из математике

Математичка академија организује десеточасовне онлајн припреме (пет термина по сат и по) за окружно такмичење из математике ученика од четвртог до осмог разреда основних школа. Садржај припрема обухвата обраде тема додатне наставе које су предвиђене програмом такмичења.

Почетак онлајн припрема је у среду 10. 3. 2021. године, на платформи Google meet и оне ће трајати до 19. 3. 2021. Часови ће се одржавати у вечерњим терминима и викендом (договор са полазницима). У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака.

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара до 8. 3. 2021. године.

Цена припрема је 5.000 динара.

Наставу ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Нови циклус онлајн припрема за пријемни испит из математике за упис на факултете

Почетак новог циклуса онлајн припрема је у понедељак 25.1.2021. године, на платформи Google meet. Часови ће се одржавати у малим групама у вечерњим терминима (договор са полазницима). У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака.

Групе ће бити формиране према факултетима које полазници желе да упишу (нпр. група за техничке факултете, група за Фармацеутски факултет, група за Економски факултет … ).

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара до 24. 1. 2021. године.

Курс садржи 30 тематских двочасова (60 школских часова), који ће бити организовани до краја јуна 2021. године. Цена по часу је 450 динара. Први термин је бесплатан, а плаћање је могуће обавити у 3 рате. За уплату одједном одобрава се попуст од 10%.

Наставу ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете прочитати овде.

Програм курса можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Онлајн школа физике – додатна настава за VII и VIII разред основне школе

Пријављивање за онлајн школу физике за ученике седмог и осмог разреда основне школе, који желе да науче више и припреме се за такмичења, је до краја јануара 2021. године. Настава ће се одржавати путем платформе Google meet. У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака.

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара.

Цена курса (који садржи 14 термина по 2 школска часа) је 14 000 динара. Плаћање је могуће обавити у три рате.

Наставу ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете прочитати овде.

Програм рада погледајте овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на бројеве 069 651004 и 064 4399315.

Онлајн припреме за завршни испит из математике у основној школи

Почетак онлајн припрема је у понедељак 14. 12. 2020. године, на платформи ZOOM или WEBEX (по договору). Часови ће се одржавати у малим групама (5-10 ученика) у вечерњим терминима или викендом (договор са полазницима). У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака.

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара.

Курс ће се састојати од 35 термина по 60 минута, који ће бити организовани до средине јуна 2021. године. Цена по сату је 500 динара. Први термин је бесплатан, а плаћање је могуће обавити у 3 рате. Ако се уплата изврши одједном (после првог термина) цена целог курса је 15000 динара.

Наставу ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Онлајн припреме за пријемни испит из математике за упис на факултете

Почетак онлајн припрема је у понедељак 14. 12. 2020. године, на платформи ZOOM или WEBEX (по договору). Часови ће се одржавати у малим групама у вечерњим терминима (договор са полазницима). У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака.

Групе ће бити формиране према факултетима које полазници желе да упишу (нпр. група за техничке факултете, група за Фармацеутски факултет, група за Економски факултет … ).

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара.

Курс садржи 30 тематских двочасова, који ће бити организовани до краја јуна 2021. године. Цена по часу је 450 динара. Први термин је бесплатан, а плаћање је могуће обавити у 3 рате. За уплату одједном одобрава се попуст од 10%.

Наставу ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете прочитати овде.

Програм курса можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Онлајн додатна настава математике за први разред гимназија (Б категорија)

Почетак онлајн додатне наставе је у уторак 1. 12. 2020. године, на платформи ZOOM или WEBEX (по договору). Часови ће се одржавати у у вечерњим терминима (договор са полазницима). У току часова ученицима ће бити омогућено и препоручено да комуницирају са предавачем, постављају питања и предлажу решења задатака.

Пријављивање се врши попуњавањем електронског формулара.

Курс садржи 15 тематских двочасова. Цена по часу је 500 динара. Први термин је бесплатан, а плаћање је могуће обавити у 3 рате. Ако се уплата изврши одједном (после првог термина) цена целог курса је 13000 динара.

Наставу ће држати изузетан тим предавача чије биографије можете прочитати овде.

За све додатне информације можете нам се обратити електронском поштом на office@matematickaakademija.com или телефоном на број 064 4399315.

Електронски материјали за учење

Математичка академија ће периодично објављивати материјале за учење којима ћемо покушати да помогнемо младима који уче математику, било да се они спремају за такмичења, неки значајан испит или само желе да обогате своје знање.

Школа физике – додатна настава за таленте

Почетак рада школе физике за ученике седмог и осмог разреда основне школе и средњошколце, који желе да науче више и припреме се за такмичења, предвиђен је за суботу 14. 12. 2019. у просторијама ОШ ,,Мајка Југовића” у Земуну. Адреса школе је: Градски парк 9 (код хале ,,Пинки”). Часови ће се одржавати у терминима од 9:30 и 11:30 часова.

Пријављивање се врши електронском поштом на office@matematickaakademija.com до почетка реализације школе.

Пријава треба да садржи име и презиме ученика, разред, школу и контакт мејл адресу и телефон родитеља.

Цена курса (који садржи 14 термина по 2 школска часа) је 14 000 динара за ученика од седмог разреда до првог разреда средње школе, односно 17.000 динара за средњошколце полазнике ,,Олимпијске групе”. Плаћање ће се обављати путем текућег рачуна (на рате), а о детаљима плаћања родитељи ће бити упознати након почетка реализације школе.

Планирано је да наставу држи изузетан тим предавача чије биографије можете прочитати овде.

Програм рада погледајте овде.

Упис полазника

Почетак рада школе математике за ученике трећег и четвртог разреда који желе да науче више и припреме се за такмичења је у суботу 19. 10. 2019. у просторијама ОШ ,,Мајка Југовића” у Земуну. Адреса школе је: Градски парк 9 (код хале ,,Пинки”). Часови ће се одржавати у терминима од 9:30 и 11:30 часова.

Пријављивање се врши електронском поштом на office@matematickaakademija.com до почетка реализације школе, у суботу 19. октобра.

Пријава треба да садржи име и презиме ученика, разред, школу и контакт мејл адресу и телефон родитеља, као и напомену који би вам термин више одговарао.

Цена курса (20 пута по 2 школска часа) је 17 000 динара. Плаћање ће се обављати путем текућег рачуна (на 4 рате), а о детаљима плаћања родитељи ће бити упознати након почетка реализације школе.

Календар радних субота и називе тема погледати у менију ,,програми”.

Добродошли на сајт Математичке академије

Поштовани посетиоци, добродошли на сајт Математичке академије, едукативног субјекта који има за циљ унапређење услова за напредак талената из области математике, физике и рачунарства, као и пружање подршке другим групама у учењу математике и наведених наука.

У наредном периоду обавештаваћемо вас о нашим плановима, програмима рада и курсевима. Надамо се да ће искуство и квалитет које наш тим поседује помоћи да баш ви напредујете у својим математичким замислима, победите на такмичењу или постигнете неки други реалан циљ.