LOGO

Такмичење

Математички маратон

Математички маратон је занимљиво такмичење које се од ове године одржава у два круга: онлајн и уживо (финале). На такмичењу се такмиче ученици старијих разреда основне школе. Први круг такмичења се одржава онлајн у суботу 28. јануара 2023. године. Учешће на маратону је бесплатно. Зависно од узраста, у току једног дана ученици ће бити у прилици да решавају различит број задатака.

Ученици 5. разреда решавају првих 30 задатака, ученици 6. разреда 40 задатака, ученици 7. разреда 50 задатака и ученици 8. разреда 60 задатака.

Коначно решење сваког задатка представља један природан број који се уписује у електронски формулар.

Задаци на Математичком маратону су поређани по сложености и години учења, а циљ је имати најдужи низ узастопних тачних одговора.

У случају деобе места додатни критеријум је укупан број тачно решених задатака.

У првом кругу такмичења задаци се постављају на сајту у 9 часова ујутру и шаљу на мејл пријављених такмичара. Време предвиђемно за решавање је до 20 часова тог дана.
Решавање не мора почети у 9 часова, већ било када у току дана. Важно је само да решења буду послата најкасније до 20 часова.

Задаци се објављују на овој страници, али из шаљемо и мејлом, да бисмо због великог броја учесника такмичења, спречили потенцијално оптерећење и падање сервера сајта.

Финално такмичење биће организовано уживо, у марту, у Београду. У њему ће учествовати по 10 најуспешнијих из првог круга такмичења. Тачна локација и датум биће благовремено истакнути.

ВАЖНА НАПОМЕНА – Такмичење је индивидуално и молимо све учеснике да не сарађују са било ким током израде задатака. У случају уочавања идентичних низова тачних и нетачних одговора код ученика исте школе, ученици на које се то односи биће дисквалификовани – неће им се бодовати урађено.

 

За победнике маратона припремили смо интереснатне награде!


Први Математички маратон – Петак 21. јануар 2022. године.

ЗАДАЦИ

 са Математичког маратона одржаног 2022. године

РЕШЕЊА

 задатака са Математичког маратона, одржаног 2022. године

РЕЗУЛТАТИ

Листа остварених резултата свих учениска Математичког маратона одржаног 2022. године