LOGO

Такмичење

Математички маратон

Математички маратон је занимљиво такмичење које се одржава у два круга: онлајн и уживо (финале). На такмичењу се такмиче ученици старијих разреда основне школе. Први круг такмичења се одржава онлајн крајем јануара текуће године. Учешће на маратону је бесплатно. Зависно од узраста, у току једног дана ученици су у прилици да решавају различит број задатака.

Ученици 5. разреда решавају првих 30 задатака, ученици 6. разреда 40 задатака, ученици 7. разреда 50 задатака и ученици 8. разреда 60 задатака.

Коначно решење сваког задатка представља један природан број који се уписује у електронски формулар.

Задаци на Математичком маратону су поређани по сложености и години учења, а циљ је имати најдужи низ узастопних тачних одговора.

У случају деобе места додатни критеријум је укупан број тачно решених задатака.

У првом кругу такмичења задаци се постављају на сајту у 9 часова ујутру и шаљу на мејл пријављених такмичара. Време предвиђемно за решавање је до 20 часова тог дана. Решавање не мора почети у 9 часова, већ било када у току дана. Важно је само да решења буду послата најкасније до 20 часова.

Финално такмичење се организује уживо, у марту, у Београду. У њему учествује по 10 најуспешнијих из првог круга такмичења.

 

Победнике маратона очекују интереснатне награде!