maraton

МАТЕМАТИЧКИ МАРАТОН

Петак 21. јануар 2022. године – од 9 до 20 сати.


>>> ЗАДАЦИ

>>> РЕШЕЊА ЗАДАТАКА  

>>> РЕЗУЛТАТИ 

Молимо родитеље оних ученика који су означени као награђени на листама резултата да се јаве на мејл office@matematickaakademija.com и пошаљу адресу на коју се могу послати симболичне награде. Награде ће бити послате око 15.2.2022!!!


 


Математички маратон је забавно онлајн такмичење на коме се такмиче ученици старијих разреда основне школе и према најави – такмичење се одржава у петак 21. јануара од 9 до 20 сати!

Зависно од узраста, у току једног дана ученици ће бити у прилици да решавају до 25 (V разред), 35 (VI разред), 55 (VII разред) и 60 задатака (VIII разред).

Ово значи да ученици петог разреда решавају задатке од 1. до 25, шестог разреда све задатке до 35, седмог разреда све задатке до 55 и најстарији – осмаци све задатке до 60. (Наравно, уколико ученик не зна решење неког задатка може га прескочити)

Задаци на Математичком маратону су поређани по сложености и години учења, а циљ је имати најдужи низ усастопних тачних одговора. У случају деобе места додатни критеријум је укупан број тачно решених задатака.

Задаци ће у 9 часова бити послати на пријављене мејл адресе родитеља, а биће постављени и на страници www.matematickaakademija.com/maraton и могуће их је решавати до 20 часова тод дана. Решавање не мора почети у 9 часова, већ било кад у току дана. Важно је само да решења буду послата најкасније до 20 часова.

Коначно решење сваког задатка представља један природан број који се уписује у електронски формулар.

Задатке шаљемо и мејлом, да бисмо због великог броја учесника такмичења, спречили потенцијално оптерећење и падање сервера сајта.