maraton

МАТЕМАТИЧКИ МАРАТОН


 


Математички маратон је математичко онлајн такмичење на коме се такмиче ученици старијих разреда основне школе.  Зависно од узраста, у току једног дана ученици ће бити у прилици да решавају до  25 задатака (5. разред), до 35 задатака (6. разред), до 45 задатака (7. разред) и до 55 задатака (8. разред).

Задаци на Математичком маратону су поређани по сложености и години учења, а циљ је имати најдужи низ усастопних тачних одговора.

У случају деобе места додатни критеријум је укупан број тачно решених задатака.

Ово значи да ученици петог разреда решавају задатке од 1. до 25, шестог разреда све задатке од 1. до 35, седмог разреда све задатке од 1. до 45 и најстарији – осмаци све задатке од 1. до 55. (Наравно, уколико ученик не зна решење неког задатка може га прескочити)

У квалификационом делу такмичења задаци се постављају на сајту у 9 часова ујутру и шаљу на мејл пријављених такмичара. Време за решавање је 8 сати.

Решавање не мора почети у 9 часова, већ било кад у току дана. Важно је само да решења буду послата најкасније до 17 часова.

Коначно решење сваког задатка представља један природан број који се уписује у електронски формулар.

Задатке шаљемо и мејлом, да бисмо због великог броја учесника такмичења, спречили потенцијално оптерећење и падање сервера сајта. 


Први Математички маратон – Петак 21. јануар 2022. године

>>> ЗАДАЦИ

>>> РЕШЕЊА ЗАДАТАКА  

>>> РЕЗУЛТАТИ