Предавачи

МАТЕМАТИКА


др Милан Јовановић

Доцент на Математичком факултету Универзитета у Београду. Радио и на Физичком, Биолошком, Фармацеутском, Економском и Факултету организационих наука Универзитета у Београду. Бивши председник Државне комисије за такмичења из математике ученика основних школа и њен вишегодишњи члан. Преко 20 година искуства у раду са ученицима обдареним за математику. Коаутор збирке задатака за такмичења из математике ученика основних школа. Неколико година био члан редакције Математичког листа. Вишеструки предавач на акредитованим семинарима за професоре математике. Детаљну биографију можете погледати овде.

др Марија Микић

Доцент на Математичком факултету Универзитета у Београду. Вишегодишње искуство као предавач и организатор припремне наставе за полагање пријемног испита из математике на Математичком факултету. Коаутор збирке задатака из математике за седми разред основне школе чији је издавач Нови Логос, 2020.  Биографију можете погледати овде.

Катарина Митровић

Професор математике у основној школи „Иван Гундулић“ на Новом Београду. Преко 15 година искуства у раду са талентованом децом. Велики број њених ђака учествовао је и освајао награде на државним такмичењима из математике.

Анђелка Симић

Професор математике и директор у Гимназији „Бранислав Петронијевић” у Убу. Наступала на бројним домаћим и међународним конференцијама и семинарима из области образовања и узела активно учешће у више пројеката који за циљ имају визуелизацију и промоцију математике. Везу математике и уметности илуструје кроз различите радионице за децу. Једна је од победника на конкурсу Лица математике Центра за промоцију науке. Накит који је креирала инспирисан је оптичким орнаментима и приказан на изложбама у Америци, Словенији… Члан је Европског друштва за математику и уметност (ESMA). Блог: andjelkasimic.wordpress.com

Вељко Ћировић

Професор математике у Ваљевској гимназији. Последњих 10 година бави се радом са обдареним ученицима у области математике. Учествовао и био покретач низа пројеката популаризације математике и науке уопште. Коаутор две збирке задатака за ученике основних школа и аутор бројних стручних радова и текстова за младе математичаре. Члан Државне комисије за такмичења из математике ученика основних школа и редакције Математичког листа. Покретач и аутор сајта www.matematickiforum.com. У слободно време, у виду хобија, игра и изучава разне мисаоне игре на табли. Представник је Србије у Светској отело федерацији.


ФИЗИКА

Стефан Граовац

Докторанд и истраживач приправник на Физичком факултету Универзитета у Београду, асистент при Лабораторији физике на првој години основних студија. Истражује критичне појаве у неравнотежним неуређеним системима. Основне и мастер студије завршио на Физичком факултету у Београду. Контакт са млађим занесењацима за физику имао је кроз програм Истраживачке станице “Петница” и такмичења за средњошколце.

др Дејан M. Ђокић

Научни сарадник на Институту за физику  у Београду. Бави се физиком наноструктурних оксидних материјала и јако корелисаних система. Докторирао 2012. године у Лозани у Швајцарској на Федералној политехничкој школи. Након одбрањене дисертације обавио два пост-доктората на Универзитету у Женеви и Институту за хемијска истраживања и инжењеринг у Лозани, стекавши богато искуство у педагошком раду са студентима у настави на академском нивоу. Посебно место у његовој биографији заузима ангажовање у настави физике у Ваљевској гимназији где је у протеклом периоду промовисао и подизао физику на завидан ниво у специјализовано-математичким одељењима, као и у билингвалним одељењима на француском језику. Бројни његови ученици освајали су награде на државним такмичењима из физике. Креатор је сајта из физике https://dejanphysics.wordpress.com/ који прати читав регион, а и шире.

др Зоран Мијић

Виши научни сарадник на Институту за физику у Београду. Вишегодишњи члан Државне комисије за такмичења из физике. Аутор задатака за такмичења из физике ученика средњих школа са преко 10 година искуства у раду са талентованим ученицима из региона. На две Међународне олимпијаде из физике за ученике средњих школа, у Мексику (2009) и на Тајланду (2011), учествовао је као један од вођа Олимпијске екипе Србије која је постигла изузетно запажене резултате међу којима је и освајање златне медаље. Сарадник на националним и међународним пројектима за промоцију науке и вишеструки учесник у припремама ученика за такмичења из физике.

др Марко Опачић

Научни сарадник на Институту за физику у Београду. Бави се Рамановом спектроскопијом високотемпературских суперпроводника и материјала са нискодимензионалним магнетним уређењем. Докторирао 2018. године на Електротехничком факултету Универзитета у Београду. Од школске 2015/2016. до 2018/2019. године био члан Комисије за такмичења ученика средњих школа из физике, задужен за припрему експерименталног задатка на Српској физичкој олимпијади. Такође учествовао у организацији и реализацији припрема изабраног олимпијског тима Србије за међународну олимпијаду из физике (IPhO) у том периоду.